Janne Heinikangas
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
06.06.2021

Pyörävaalit 2021

Olen mukana!   Jyväskylän kaupunki on sitoutunut pyöräilyn edistämiseen sekä pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattamiseen. Kulkutapaosuus on tällä hetkellä 16 prosenttia, ja pyöräilynedistämisohjelmassa asetettu tavoite on kasvattaa osuus 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Matkaa ja tehtävää vielä paljon. Osana Resurssiviisas Jyväskylä -ohjelmaa, kaupunki asetti tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen…

Olen mukana!

 

Jyväskylän kaupunki on sitoutunut pyöräilyn edistämiseen sekä pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvattamiseen. Kulkutapaosuus on tällä hetkellä 16 prosenttia, ja pyöräilynedistämisohjelmassa asetettu tavoite on kasvattaa osuus 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Matkaa ja tehtävää vielä paljon.

Osana Resurssiviisas Jyväskylä -ohjelmaa, kaupunki asetti tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kestävien liikenneratkaisujen, kuten pyöräilyn, edistämisellä on keskeinen rooli tähän tavoitteeseen pääsemisessä. Pyöräily tuo Jyväskylässä pelkästään terveyshyötyjä WHO:n HEAT-laskurin mukaan 10 vuoden aikana noin 40 miljoonaa euroa, muun muassa vähentyneiden terveydenhuollon kustannusten ansiosta.

Pyöräilyn lisääminen ei ole itseisarvo, vaan keino kohti turvallista, terveellistä ja viihtyisää kaupunkia. Kasvava kiinnostus ekologisesti kestävään liikkumiseen ja pyörämatkailun lisääntyminen on myös Jyväskylälle mahdollisuus.

Tavoitteisiin pääsemisen tueksi Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS on asettanut teesit, joiden toteuttaminen auttaa saavuttamaan yhteisen päämäärän hyvinvoivasta kaupungista.

https://pyoravaalit.fi/jyvaskyla/

Takaisin etusivulle