Valmistaja: Stern-Radio Sonneberg

Maa: Saksan demokraattinen tasavalta (DDR)

Valmistusvuodet: 1972

Harppisaksan vastaus länsimaiselle hapatukselle, sekä herkkien liedien, pontevan marssimusiikin ja aatteen palon välittäjä on tämä kansanradio mallia: VEB Stern-Radio Sonneberg Prominent 203. Jykevästi puhutteleva karun pelkistettyä Derkku-tyylikkyyttä! Lankkuradioiden aatelia. Se VEB muuten on jotakuinkin Volkseigener Betrieb. Varmaankin vapaasti suomennettuna valtiollinen tai ”kansan omistama” yritys. Nämä lankun näköiset radiot olivat suosittuja 70-luvulla ja monella eri valmistajalla oli näitä pöytäradioksikin kutsuttuja vastaanottimia mallistoissaan. Vaikka Prominent onkin ulkoisesti edullisen oloinen on kyseessä sangen laadukas vastaanotin. Sisäinen antenni poimii signaalit mallikkaasti ja vastaanotin on kyllin herkkä. Omassa yksilössäni ei ole ollut minkään valtakunnan haasteita kuuluvuuden kanssa. Äänenlaatukin kilpailee tasavertaisesti monen hintavamman aikalaisensa kanssa. Kelpo vastaanotin ”Derkkulasta”.

Tekniset Tiedot:

Tyyppi: Pöytäradio

Malli:Stern-Radio Sonneberg Prominent 203

Aaltoalueet: Keskiaallot (MW), Pitkätaallot (LW), Lyhyetaallot (SW) ja ULA (FM) – LW (148-285 kHz), MW (525-1607 kHz), SW 49mb eli ns. ”Eurobandi” (5.9MHz-6.2MHz). FM (87.5-108.0 MHz)

Liitännät: Liitännät levysoittimelle/nauhurille sekä lisäkaiuttimelle (Din).

Mitat: 500 x 146 x 150 mm – 3.5 kg

Muuta mainittavaa: Näitä on liikkeellä suomessa paljon. Oletettavasti edullinen hankintahinta ja muistelen tämän olleen Anttilan postimyyntiluettelostakin tilattavissa, joten selittänee suosion. Prominent 203 on vientimalli FM:n vuoksi, kun tuohon aikaan SEV maissa käytössä oli vielä OIRT.